Connections 2015

Connections 2015 werd gehouden op Fort bij Vechten in Bunnik. Een mooie locatie op het op één na grootste fort van de Hollandse Waterlinie en waar sinds oktober 2015 het Nationaal Waterliniemuseum gevestigd is.

Deze eerste "echte" Connections ging direct ambitieus van start met als keynote speaker dr. Peter Perla, de nestor van het moderne wargamen van het Amerikaanse Center of Naval Analysis.

 

Naast de keynote van Perla waren er demonstraties van games, workshops waarin zelf gegamed kon worden en korte lezingen van Nederlandse wargame operators. De dag na het seminar gedeelte werd een bezoek gebracht aan het TNO gamelab in Soesterberg.

 

Dr Peter Perla hield de keynote speech waarvan hier de presentatie terug te lezen is. Het was een gecombineerde presentatie. In Why Wargaming vertelt dr. Peter Perla over zijn kennismaking met wargaming.

 

In Why Wargaming Works maakt hij op een heldere manier duidelijk waarom wargaming zo'n krachtig middel is.

 

Dr. Peter Perla is auteur van het boek The Art of Wargaming. Dit boek geeft een helder overzicht van de geschiedenis en de mogelijkheden die wargaming te bieden heeft in besluitvorming, in het onderwijs en bij analyse.

Tijdens Connections NL 2015 gaf Mark Stoop van Scenarios4summits een presentatie over de manier waarop hij door middel van speelfilms, spelelementen en discussie ondersteuning geeft bij topontmoetingen zoals de Nucleair Summit van 2014 in Den Haag.